Drink El Diablo przepis

El Diablo


To bardzo ciekawy drink dla fanów Tequili z dodatkiem goryczki piwa imbirowego i kwaskowatości syropu porzeczkowego. Koktajl podajemy w wysokiej szklance, dodajemy kawałki limonki i delektujemy się ciekawym smakiem. Drink nie jest mocny za to jest orzeźwiający. Należy podawać drinka w zimnej szklance więc wcześniej wypełnij ją lodem lub włóż na chwilę do zamrażarki.

Składniki:

  • Tequila (srebrna) – 40 ml,
  • likier porzeczkowy – 20 ml,
  • sok z limonki – 20 ml,
  • sok z cytryny – 10 ml,
  • syrop cukrowy – 10 ml,
  • piwo imbirowe – 100 ml,
  • lód.

Sposób przygotowania:

Do shakera wlewamy wszystkie składniki oprócz piwa imbirowego, dodajemy lód i mocno wstrząsamy. Całość przelewamy do wysokiej szklanki i dopełniamy piwem. Na sam koniec możesz dodać kawałki limonki lub cytryny do ozdoby.

5/5 - (1 vote)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *